"معنویت خداسو" و شناخت مفهوم معنویت کاربردی

21 12 2024 09:37

کد خبر : 30669872

تعداد بازدید : 199

این روزها یکی موضوعات مهم در سطح جامعه توجه ویژه به مقوله "معنویت"، با رویکرد های مختلف از جمله نقش کارکردی و کاربردی آن ، مثل نقش و تاثیر آن در سلامت جسمی و روانی است که از آن تحت عنوان " سلامت معنوی " Spiritual health  تعبیر می شود و  موءسسات و مراکزی  به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در این زمینه فعالیت دارند. در بعد از ظهر روز جمعه ، ۲۳ آذرماه آکادمی و کلینیک طلیعه سلامت  http://tsalaamat.ir، با همکاری مرکز مشاوره طلیعه سلامت که در زمینه روان شناسی و درمان معنوی فعالیت دارد در سالن اجتماعات کتابخانه دانشکده برنامه ای را با " عنوان معنویت خداسو "به اجرا گذاشت .معنویت خداسو کاملا بر اساس متون دینی و قرآن تنظیم شده و اثر آن برای مهار اختلالات روانشناختی ، معنادار و ماندگار است. تمایز چنین معنویتی را بایستی از معنویت های نوپدید وارداتی که عمدتا مبتنی بر مبانی انسان مدارانه و سکولاریستی است ، از نظر دور نداشت. در این برنامه ، جمعی از بانوان و آقایان که از طریق این موسسه توانسته بودند دوره های درمان را زیر نظر روان درمانگر معنوی بگذرانند و بهبود پیدا کنند ، شرکت داشتند . این ها کسانی بودند که بیش از پنج سال از درمان ایشان گذشته بود و آمده بودند تا پنج سالگی سلامت یابی معنوی خویش را جشن بگیرند. تعدادی از این درمان پذیران معنوی ، فرصت یافتند تجربیات خود را در حضور جمع بیان کنند. 

دکتر مسعود جان بزرگی ، روان شناس درمانگر و صاحب تالیفات در زمینه روان درمانگری معنوی نیز در این جلسه حضور یافتند و به ایراد سخن پرداختند. . در پایان جلسه ، از فرصت پیش آمده برای معرفی" مرکز مطالعات معنویت کاربردی " بهره جستیم و ضمن دعوت از  دکتر مسعود جان بزرگی جهت بازدید از محل استقرار مرکز ، حین بازدید توضیحاتی در خصوص فرایند و مراحل تاسیس مرکز ارائه شد و از وی جهت همکاری با مرکز دعوت به عمل آمد و ایشان برای همکاری با این مرکز اعلام آمادگی فرمودند. برخی از افراد شرکت کننده در این برنامه ، که بعضا از دانش آموختگان دانشکده الهیات بودند ، وقتی از تاسیس مرکز مطالعات معنویت کاربردی در دانشکده اطلاع یافتند ، بسیار خوشحال شدند و آمادگی خود را برای همکاری با این مرکز اعلام نمودند.

ملاحظه : شاید یکی از زمینه های بسیار مهم و کاربردی که می تواند موضوع فعالیت علمی و پژوهشی اساتید و دانشجویان در دانشکده الهیات باشد و رونق و نشاط علمی را در پی داشته باشد ، موضوع "معنویت" است و این موضوع  به عنوان یک موضوع بینارشته ای ، می تواند حلقه وصل و ارتباط دانشگاه با جامعه باشد ؛  و یکی از اهداف تاسیس این مرکز ، در حقیقت ، کاربردی کردن الهیات و تبدیل آموزه ها و معارف اصیل دینی به گزاره ها و جستارهای کاربردی جهت بهره گیری در شئون مختلف جامعه و ارائه خدمات علمی و مشاوره ای به طالبان و مشتاقان معنویت اصیل و غنی دینی است.